fredag, maj 08, 2015

Projekt Minska stashen, del 1


Ett av årets mål är ju att minska garnstashen....den har ni hört förr, eller hur. Jag har en del udda garn i mindre mängder som jag tänkte sticka barntröjor av. Men eftersom jag inte har några barn i lagom storlek som behöver tröjor så tänkte jag lämna dem till välgörenhet.
Hittills är tre tröjor klara.


En Tuck stickad tröja i Drops Alpacka, st 122 cl

Ytterligare en tuckstickad tröja i Drops alpacka. st 122/128 cl


En enkel slätstickad tröja i Mora redgarn, st 140/146

Jag har fortfarande lite Drops alpacka i olika färger kvar och har börjat på en restgarnströja, men jag blev helt enkelt så less på stickningen, så jag avslutade bakstycket och packade ihop maskinen för sommaren. Jag vet inte om det beror på att garnet är tråkigt att sticka i (för det är ett super trist garn), eller om det är oinspirerat eftersom jag inte har någon speciell mottagare att tänka på när jag stickar. När jag sitter och stickar så brukar jag tänka på hur fint det kommer att bli, och hur glad mottagaren kommer att vara :-)
Till tröjorna har jag använt ca 9 hg totalt. Men jag har visst RÅKAT handla 12 hg garn hittills under året, så var det med den minskningen......


Jag packar även ner lite handstickat i välgörenhetslådan, en mössa och en halskrage i handspunnet garn. Och jag tror att även sjalen kommer att hamna där, för någon behöver säkert något varmt att svepa över axlarna.

4 kommentarer:

Bibbi sa...

Oj, vad flitig du har varit. Det där kommer några att bli glada och tacksamma för. Men sjalen? Använder du inte dylikt?

Prizillas pastiller sa...

Inte nog med att du är flitig, du är också över hövdan godhjärtad. Tänk vad mottagarna ska bli glada...Kramis

Stickverket sa...

...och så vill jag bara berätta att nu är namnet Prizillas Pastiller utbytt till Stickverket. Så jag hoppas innerligt vi blir på återhörande...Kramis

Bibbi sa...

Det är klart, att du inte använder dylika saker. Ha ha ha